Monkey King logoProject: Monkey King
Categorie: Fashion & Branding
Jaar: 2011 - 2015
Services:

 

 

 

Monkey King werd in 2011 opgericht door Hans-Erik en Rani de Hosson van VSH Gieterij. Monkey King ontstond vanuit het idee dat er voor mannen een laagdrempelig sieraad moest komen dat voor iedereen eenvoudig te combineren is. Door de grote diversiteit aan half-edelstenen, die vrijwel in elke kleur te verkrijgen zijn, is er voor elke outfit een gepaste combinatie te maken. Zo ontstond - jaren voordat dit een mainstream trend werd - een brede collectie van kralenarmbanden elk met een speciale Monkey King 'identity bead':

 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
 

 

De Monkey King is de hoofdpersoon in één van China’s grootste literaire werken, ‘the Journey to the West’. Hij was een aap die in zijn zoektocht naar onsterfelijkheid superkrachten had vergaard maar inhalig werd. De Chinese naam van de Monkey King is Sun Wukong; Sun refereert aan zijn aap-oorsprong en Wukong betekent ‘Aware of Emptiness’, het Buddistische streven naar het vrij zijn van aardse verlangens. De logo en huisstijl gebruiken elementen uit deze rijke legende.

Ook de POS (hier gepresenteerd met de eerste collectie) en packaging van de armbanden kregen elementen mee van het Monkey King verhaal. De armbanden werden geleverd in een luxe doosje met daarin een boekje met informatie over de Monkey King en de steensoorten.

 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
 

 

 Monkey King werd gedistribueerd door Cowboys Belt en heeft in 4 jaar tijd in ongeveer 50 winkels gelegen verdeeld over binnen- en buitenland.