Radion logo

Opdrachtgever: Radion Amsterdam
Categorie: Fashion & Branding
Jaar: 2014
Services:
 

 

 

Radion is een in 2014 geopend cultureel platform in Amsterdam Nieuw-West en is gevestigd in Broedplaats ACTA, het voormalige tandheelkundig centrum. Radion is een ontmoetingsplek waar creativiteit en ontspanning elkaar vinden via een podium annex club, eetcafé en expo-zaal. Radion benaderde Studio Hans-Erik voor het creëren van een unieke armband die de drager privileges zou geven zoals korting of voorrang op een event. De uitdaging van de opdracht zat in het feit dat de armband uniseks en voor elke pols geschikt moest zijn.

Voor inspiratie voor de armband is er gekeken naar de doelgroep van Radion, die niet zelden een hele rij toegangsbandjes van festivals verzameld heeft om de pols. Kenmerkend aan deze bandjes zijn de uiteinden die bij elkaar worden gehouden door een metalen klem.  

 

Studio Hans-Erik wilde deze vormtaal vertalen naar een stoere, luxe armband. Het stukje stof werd vervangen door een leren band en de metalen klem door een bronzen slotje. Het reeds aanwezige logo van Radion bleek te gedetailleerd te zijn om in het leer te pregen. Daarom ontwierp Studio Hans-Erik een nieuw logo voor op de armband, passend bij de reeds aanwezige branding:

Door het bronzen slotje niet vast te zetten aan het leer, werd de mogelijkheid gecreëerd de armband op twee manieren te dragen. Het resultaat is een kwalitatieve, multifunctionele, uniseks armband geschikt voor vrijwel elke maat pols:

 

Radion-3.jpg
Radion-4.jpg
Radion-5.jpg
Radion-6.jpg
Radion-7.jpg
previous arrow
next arrow
Radion-3.jpg
Radion-4.jpg
Radion-5.jpg
Radion-6.jpg
Radion-7.jpg
previous arrow
next arrow